Zondag 15 september is er een gratis proefles Braziliaanse zouk, gegeven door Lorenzo & Pauline. De proefles start om 19.00 tot 20.00. Daarna is er een korte social om je nieuwe skills uit te proberen en lekker vrij te dansen. Vanaf zondag 22 september zal de zoukcursus starten, die zal bestaan uit 10 lessen, elke zondagavond om 19.00. (Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal er mogelijk ook een 2e gevorderden groep starten om 20.00 uur).

Wat is zouk?

Braziliaanse zouk is een mix van verschillende soorten dansstijlen (bolero, samba gafiera, tango, contemporary, ballet, r&b).

Braziliaanse zouk is onstaan in Brazilië. Eerst was de dans bekend als zouk-lambada, omdat deze dans is ontstaan vanuit de lambada. Zouk werd allereerst gedanst op lambada muziek, later op Caribbische zouk muziek, waar de naam ‘zouk’ vandaan komt.  Vervolgens zijn de twee dansstijlen onderscheiden van elkaar en wordt zouk gedanst op veel verschillende soorten muziek, zoals hip hop, r&b en popmuziek.

Lorenzo

Lorenzo is een danser en dansdocent met velen jaren ervaring in de danswereld. Hij begon met breakdance en streetdance in Suriname op zijn 18e,  waarna hij interesse kreeg in andere dansstijlen en uitgroeide tot een danser en dansdocent in verschillende dansstijlen als zouk, salsa, bachata, capoeira en meer. In zijn les is er aandacht voor techniek, maar plezier in zijn les is het belangrijkste.

Pauline

Pauline is sinds 2009 actief als zouk docent/assistent. Haar passie voor dans is een rode draad in haar leven, met ervaring in uiteenlopende dansstijlen waar zouk en moderne dans de boventoon voeren. Pauline werkt vanuit haar hart, vanuit een liefdevolle houding brengt ze je graag dansend in aanraking met jezelf. Voorop staat te genieten van de pure (dans)beleving en op een creatieve wijze de dansstijl aan te leren. Naast haar werk in de zouk wereld is zij tevens danstherapeut.