Agenda

Braziliaanse Zouk bij Salsa Tipica!

Ook dit seizoen brengt Salsa Tipica weer Braziliaanse Zouk naar Nijmegen!

Wat is Zouk?

Zouk is ontstaan in Brazilië vanuit de Lambada in de jaren 80 (Zouk-Lambada), toen ook wel de ‘forbidden dance’ genoemd. In Nederland wordt zouk ook al decennia lang gedanst op verschillende dansscholen en wereldwijd worden er diverse grote zouk-events georganiseerd, waaronder ook in Nederland. De dans heeft een geheel eigen dynamische en vloeiende stijl.

Muziek

Braziliaanse Zouk kan uiteraard gedanst worden op (latin) zouk muziek, maar ook op andere muziekstijlen zoals R&B, hiphop, soul en pop.


Braziliaanse zouk in Nijmegen bij Salsa Tipica

Cursussen

Braziliaanse Zouk is weer terug van weggeweest bij Salsa Tipica en wordt elke zondagavond gegeven door Lorenzo en Pauline voor zowel beginners als gevorderden. Er wordt gewerkt met techniek, musicality, styling en je eigen creativiteit. Je hebt hiervoor geen partner nodig, in de lessen wordt altijd doorgedraaid zodat je met iedereen leert te dansen.

Aansluitend is er een mini social van een uur om je nieuwe skills uit te proberen of je even helemaal over laten nemen door de dans.

Een cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen en wordt bij voldoende inschrijvingen 3 keer per jaar aangeboden: in januari, april en september. In het lesrooster vind je de actuele lesdagen en -tijden.

Inschrijven kan door te mailen naar info@salsatipica.nl

Elke maandag vrijdansen

Elke maandag hebben we een drukbezochte oefenavond, waarbij dansers van alle niveau’s kunnen genieten van een heerlijk avondje salsa afgewisseld met bachata, en merengue.

In onze tweede zaal wordt 100% west coast swing muziek gedraaid zodat ook wcs’ers volop kunnen oefenen.

Deze avond is perfect om je nieuwste danstechnieken in de praktijk te brengen en daarbij is het hartstikke gezellig!

Toegankelijk voor zowel cursisten als niet-cursisten.

Tijd: 22.00 tot 0.00 uur
Entree: gratis