Salsa Tipica

De naam Salsa Tipica betekent typische of kenmerkende salsa. Iedereen heeft een eigen manier van bewegen of het nou lopen, rennen of dansen is.

Wij hebben ook zo onze eigen kenmerkende stijl ontwikkeld: techniek, styling, humor, passie en spelen met muziek en ritme zijn enkele trefwoorden. Zo hebben wij ook een eigen kenmerkende stijl van lesgeven.

Techniek en styling vinden wij heel belangrijk, maar een goede sfeer tijdens de lessen is nog belangrijker. Je leert bij ons aparte figuren, flitsende shines en elegante styling, maar je gaat pas echt plezier beleven aan het dansen als je je eigen kenmerkende manier van bewegen eraan toevoegt. Je eigen Tipica!

 

Femke Hermens

Femke heeft in de afgelopen jaren een goede naam in de salsa opgebouwd. Ze werd regelmatig uitgenodigd om in binnen- en buitenland workshops te geven en heeft vele shows gegeven. Ze staat bekend om haar gedetailleerde uitleg tijdens het lesgeven en haar unieke shows. Bovendien heeft ze in wedstrijden bewezen dat ze tot de wereldtop behoort.

Ze is 2 maal Nederlands kampioen geworden (2005 & 2008). Ze behaalde de 2e plaats bij het NK in 2006 en 2007, werd 4e op het EK in 2007 en heeft zich 3 keer gekwalificeerd voor het WK in de VS met als hoogste ranking 11e van de wereld.

Femke is geboren in Nijmegen. Na een intensieve sportcarrière belandde Femke in het aerobics circuit. Haar specialiteit was streetdance. In die tijd kwamen professionele danseressen in haar lessen die haar uitnodigden om te gaan dansen. Femke ging in discotheken dansen op R&B en house muziek en werd later vaste danseres bij de R&B feesten in de Goldfinger te Rosmalen. Ook werd ze vaste choreografe bij twee bekende house groepen (4 Dubbers en Future Breeze) in Duitsland. Ze toerde met deze groepen door Duitsland met de optredens.

Femke’s ouders dansten al salsa vanaf 1992. Zo is Femke ook in aanraking gekomen met salsa. Al gauw ging ze assisteren bij de lessen en gaf ze demo’s voor de dansschool van Nettie. Om haar kennis, techniek en lady styling uit te breiden ging ze naar dansschool ‘Salstylo’ in Utrecht.

Femke’s passie ligt echt bij het lesgeven: het geeft haar voldoening om te zien hoe haar cursisten zich ontwikkelen.

Congressen & shows

Femke wordt gewaardeerd om haar techniek en creativiteit op de dansvloer. Regelmatig werd ze geboekt voor het geven van shows en workshops op salsafeesten en -congressen in zowel binnen- als buitenland. Ze hebben opgetreden in landen als Puerto Rico, Suriname, Curaçao, de VS, Ierland en Engeland. Naast koppelshows maakte ze ook groepschoreografieën en leidde ze andere show- en wedstrijddansers op.

Award

In 2011 mochten ze een Lifetime Salsa Achievement Award in ontvangst nemen, omdat ze salsa in Nederland een professioneler tintje heeft gegeven en vele talentvolle dansers heeft geïnspireerd hun techniek op een hoger plan te brengen.

 

 

Onze locatie