Wat is West Coast Swing?

West Coast Swing (WCS) vindt zijn oorsprong in de Noord-Amerikaanse dans Lindy Hop. Vanuit deze populaire dans ontwikkelden dansers per regio hun eigen swing variatie. Zo ontstond in de jaren ’40 en ’50 aan de westkust van Amerika een vloeiender, ingetogener manier van dansen. Deze werd ook wel ‘Western Swing’ of ‘Sophisticated Swing’ genoemd.

Het opvallendste kenmerk van West Coast Swing is het ‘elastiek-effect’ en daarnaast de grote mate van vrijheid die beide partners hebben om te reageren op de muziek. De populariteit van deze dynamische dans groeit langzaam maar zeker in Nederland.

Muziek

West Coast Swing kan op vele verschillende soorten muziek worden gedanst, zoals pop, R&B, dance, soul en blues. Alleen daarom al is een WCS dansavond nooit saai, vanwege de veelzijdigheid in de muziek!

Bekende WCS dansers

Er zijn op dit moment veel Europese koppels die het goed doen in de WCS wereld:

  • Maxence Martin & Virginie Grondin
  • Maxime & Torri Zzaoui
  • Olivier & Virginie Massart

Maar de echte grote namen komen uit Amerika:

  • Jordan Frisbee & Tatiana Mollman
  • Benji Schwimmer
  • Kyle Redd & Sara vann Drake
  • Ben Morris & Victoria Henk

 

 

West Coast Swing in Nijmegen bij Salsa Tipica

Cursussen

De populariteit van WCS neemt de laatste jaren toe in Europa. Daarom heeft Femke zich verdiept in deze dynamische dans. Sinds 2013 biedt Salsa Tipica dan ook West Coast Swing cursussen aan. Met veel enthousiasme geeft Femke WCS lessen op verschillende niveaus: van absolute beginners tot gevorderden.

Een cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen en wordt 3 keer per jaar aangeboden: in januari, april en september. Ook wordt er in de maand augustus een spoedcursus voor beginners aangeboden.
In het lesrooster vind je de actuele lesdagen en -tijden.

 

Dutch Open WCS

Salsa Tipica is tevens organisator van de Dutch Open West Coast Swing.

Een jaarlijks terugkerend 4-daags evenement met workshops van top West Coast Swing docenten. Daarnaast zijn er ook Jack & Jill wedstrijden en natuurlijk gezellige dansfeesten. Zo kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Met enkel de beste internationale docenten is dit een evenement om niet te missen!

Stel zelf je pakket samen: single pass, full pass of all-in met overnachtingen en maaltijden.

Kijk voor data, programma, registratie en alle andere informatie op www.dutchopenwcs.com.

Dutch Open WCS