Ontdek ook de wereld van de Latijns Amerikaanse dansen met opzwepende muziek, stijlvolle moves en een gezellige sfeer!

Wij bieden de volgende cursussen op verschillende niveaus:

Salsa

Salsa is een samensmelting van diverse danssoorten, zoals son, rumba, danzon, mambo en chacha. Een ontwikkeling die nog steeds gaande is, getuige de vele stijlen die er bestaan. Zowel in Nederland als wereldwijd wordt grotendeels salsa in de L.A.-stijl gedanst. De Mambo on 2 is echter sterk in opkomst.

L.A.-stijl vs Mambo on 2

De typerende vierkwartsmaat is onderverdeeld in drie stappen en een pauze, waarbij het accent bij de L.A.-stijl telkens op de eerste tel ligt ( 1, 2, 3.. 5, 6, 7..).
Bij de Mambo on 2 ligt het accent op de tweede en zesde tel ( 1, 2, 3.., 5, 6, 7..) en stapt de heer op de eerste tel naar achteren i.p.v. naar voren.

Niveaus

Wij geven les in deze beide stijlen. Bij de beginners en semi-gevorderden wordt de L.A.-stijl geleerd in combinatie met de basisbeginselen van andere dansen zoals merengue, bachata en chacha.

In Gevorderd 1 wordt de basis van de Mambo on 2 behandeld en vanaf Gevorderd 2 wordt het Mambo on 2 programma steeds verder uitgebreid, totdat er bij de ver-gevorderden hoofdzakelijk on 2 wordt gedanst.

Cursus

Een cursus bestaat uit 12 wekelijkse lessen en wordt 3 keer per jaar aangeboden: in januari, april en september. In het lesrooster vind je de actuele lesdagen en -tijden.

Geen partner? Geen probleem! Wij proberen de verhouding dames/heren zoveel mogelijk in balans te houden en er wordt tijdens de les regelmatig van partner gewisseld.

Schrijf je direct in! »

L.A.-stijl

Mambo on 2

Bachata

Bachata is een van oorsprong Dominicaans muziekgenre en dans. De muziek wordt in een vierkwartsmaat gespeeld, waarbij vooral het geluid van de gitaar een hoofdrol speelt. De meeste artiesten zijn mannelijke gitaarspelers die met een wat jammerende zang verhalen over tragische liefdes. Zodoende zou de bachata de Latijns Amerikaanse smartlap kunnen worden genoemd. Tegenwoordig wordt de bachata vaak gemixt met R’nB, pop en reggaeton.

Stijlen

Er zijn verschillende manieren om bachata te dansen, waarbij in Nederland de Dominicaanse Bachata en de Bachata Moderna de populairste stijlen zijn.

Bij de Dominicaanse stijl wordt er op enige afstand gedanst, terwijl elkaars handen worden vastgehouden. Vaak worden er veel snelle tussenpasjes gezet. De bewegingen zijn doorgaans spontaan en aangepast aan de muziek. Draaien worden zelden gemaakt.

Daarentegen wordt er bij de Bachata Moderna wel gedraaid en komt de klassieke danshouding -waarbij de heer zijn rechthand op de rug van de dame heeft- vaker voor.

Wij behandelen beide stijlen tijdens onze lessen.

Niveau

Op dit moment bieden wij onze bachata cursus aan op niveau 1.

Cursus

Een cursus bestaat uit 12 wekelijkse lessen en en wordt 3 keer per jaar aangeboden: in januari, april en september. In het lesrooster vind je de actuele lesdagen en -tijden.

Schrijf je direct in! »

Dominicaanse Bachata

Bachata Moderna

West Coast Swing

West Coast Swing is een van oorsprong Noord-Amerikaanse dans die in de jaren '50 is ontstaan. De roots van West Coast Swing (WCS) liggen bij de dans Lindy Hop.

De meest kenmerkende eigenschappen van WCS is het 'elastiek – effect' dat je ziet wanneer een danspaar naar elkaar toe en van elkaar af beweegt en daarbij de ruimte voor muzikale interpretatie van beide dansers.

Zowel de leider als de volger kunnen met een grote mate van vrijheid zich uiten op de accenten van de muziek. WCS kan op verschillende soorten muziek worden gedanst zoals blues, jazz, R&B en pop.

De populariteit van WCS neemt de laatste jaren toe in Europa en Femke heeft zich verdiept in deze dynamische dans. Sinds 2013 biedt Salsa Tipica West Coast Swing cursussen aan.

Niveaus

Wij geven les op verschillende niveaus: van absolute beginners tot gevorderden.

Cursus

Een cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen en wordt 3 keer per jaar aangeboden: in januari, april en september. In het lesrooster vind je de actuele lesdagen en -tijden.

Schrijf je direct in! »

Braziliaanse Zouk

Wat is Zouk?

Zouk is ontstaan in Brazilië vanuit de Lambada in de jaren 80 (Zouk-Lambada), toen ook wel de ‘forbidden dance’ genoemd. In Nederland wordt zouk ook al decennia lang gedanst op verschillende dansscholen en wereldwijd worden er diverse grote zouk-events georganiseerd, waaronder ook in Nederland. De dans heeft een geheel eigen dynamische en vloeiende stijl.

 

Muziek

Braziliaanse Zouk kan uiteraard gedanst worden op (latin) zouk muziek, maar ook op andere muziekstijlen zoals R&B, hiphop, soul en pop.

 

Braziliaanse zouk in Nijmegen bij Salsa Tipica

Cursussen

 

Braziliaanse Zouk is weer terug van weggeweest bij Salsa Tipica en wordt elke zondagavond gegeven door Lorenzo en Pauline voor zowel beginners als gevorderden. Er wordt gewerkt met techniek, musicality, styling en je eigen creativiteit. Je hebt hiervoor geen partner nodig, in de lessen wordt altijd doorgedraaid zodat je met iedereen leert te dansen.

 

Aansluitend is er een mini social van een uur om je nieuwe skills uit te proberen of je even helemaal over laten nemen door de dans.

Een cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen en wordt bij voldoende inschrijvingen 3 keer per jaar aangeboden: in januari, april en september. In het lesrooster vind je de actuele lesdagen en -tijden.

 

Inschrijven kan door te mailen naar info@salsatipica.nl