Manoah en Femke Bernabela hebben jarenlang in de wereldtop meegedanst. Ze hebben goed gepresteerd op nationale en internationale wedstrijden.

Tweevoudig Nederlands kampioen

Zo werden ze in 2005 en 2008  Nederlands kampioen. In 2006 en 2007 behaalden ze de 2e plaats bij het NK. In 2007 werden ze 4e bij het EK in Londen en hun hoogste ranking was 11e van de wereld.

Creativiteit

Manoah en Femke worden gewaardeerd om hun techniek en creativiteit op de dansvloer. Regelmatig worden ze geboekt voor het geven van shows en workshops op salsafeesten en -congressen in zowel binnen- als buitenland. Ze hebben opgetreden in landen als Puerto Rico, Suriname, Curaçao, de VS, Ierland en Engeland. Naast koppelshows maken ze ook groepschoreografieën en leiden ze andere show- en wedstrijddansers op.

Award

In 2011 hebben ze een Lifetime Salsa Achievement Award gewonnen, omdat ze salsa in Nederland een professioneler tintje hebben gegeven en vele talentvolle dansers hebben geïnspireerd hun techniek op een hoger plan te brengen.

Portfolio

Chango Arisco (2013)
Een spetterende, vrolijke groepshow met 3 koppels. Geschikt voor elke gelegenheid.

El Profesor (2012)
Deze show kan met 1 of 2 koppels worden gedanst. De kostuums zijn opvallend vanwege de “avant garde” stijl. De show kenmerkt zich door veel explosieve bewegingen en acrobatiek.

Otro Querer (2011)
3 koppel show van onze studententeam. Hierin zit alles wat kenmerkend is voor salsa: styling, spins, shines, sexy dames en stoere heren!

Todo (2011)
Klasieke, vrolijke salsa show die elegantie uitstraalt. Connectie staat centraal in deze show: met elkaar en met het publiek. Manoah en Femke dragen deze show op aan al hun trouwe volgers en organisatoren die hun de afgelopen jaren hebben geboekt. De show eindigt met een spectaculaire salto van Femke.

La Mania (2010)
Manoah en Femke mengen in deze show salsa met moderne danss. Samen met Percy Kruythoff’s Outreach project hebben ze deze show ook omgetoverd naar een mini theater voorstelling. Indrukwekkend om naar te kijken!

Agonia (2009)
Een gevoelig nummer wat over verdriet in het leven gaat. De tekst van het nummer wordt in de dans uitgebeeld.

Acere Ko (2008)
Een show die zeker een glimlach op je gezicht zal toveren. Vrolijkheid en humor staan centraal in deze show. Just have fun! Strakke bewegingen afgewisseld met flitsende figuren. Hiermee zijn Manoah en Femke Nederlands kampioen in 2008 geworden.

Quedate (2008)
Romantische show. Manoah en Femke vonden het erg spannend om deze show te maken aangezien dit toendertijd nog niet was geprobeerd in Nederland. Deze show werd uiteindelijk een groot succes! Deze show heeft mensen (die vooral fan zijn van Marc Anthony en de Spaanse tekst verstaan)  geraakt en zelfs tot tranen geroerd.

Guarachera (2007)
Snelheid, kracht en nog eens snelheid. Guarachera is met zekerheid het snelste nummer waar Manoah en Femke een show op hebben gemaakt! Ook vanwege de sjieke “glitter & glamour” kleding valt deze show op. Hiermee hebben ze diverse wedstrijden gewonnen. In 2007 hebben ze deze show op het EK en WK uitgevoerd met goed resultaat.

Malambo (2006)
Het totaalpakket Manoah & Femke komt in deze show het beste tot uiting. Techniek, muzikaliteit en connectie. Met deze show hebben ze verschillende prijzen gewonnen.

Dorothy & the Scarecrow (2006)
Show gebaseerd op de film The Wizard of Oz. Femke is Dorothy die onderweg de Vogelverschrikker tegenkomt. Er ontstaat een hechte vriendeschap tussen de twee. Dit verhaal wordt prachtig uitgebeeld op muziek met alle kleine details die bij de 2 karakters horen.