Femke Hermens heeft jarenlang in de wereldtop meegedanst. Ze heeft goed gepresteerd op nationale en internationale wedstrijden.

Tweevoudig Nederlands kampioen

Zo werd ze in 2005 en 2008  Nederlands kampioen. In 2006 en 2007 behaalde ze de 2e plaats bij het NK. In 2007 werd ze 4e bij het EK in Londen en haar hoogste ranking was 11e van de wereld.

Creativiteit

Femke wordt gewaardeerd om haar techniek en creativiteit op de dansvloer. Regelmatig werd ze geboekt voor het geven van shows en workshops op salsafeesten en -congressen in zowel binnen- als buitenland. Ze heeft opgetreden in landen als Puerto Rico, Suriname, Curaçao, de VS, Ierland en Engeland. Naast koppelshows maakte ze ook groepschoreografieën en leidde ze andere show- en wedstrijddansers op.

Award

In 2011 heeft ze een Lifetime Salsa Achievement Award gewonnen, omdat ze salsa in Nederland een professioneler tintje heeft gegeven en vele talentvolle dansers heeft geïnspireerd hun techniek op een hoger plan te brengen.

Portfolio

Chango Arisco (2013)
Een spetterende, vrolijke groepshow met 3 koppels. Geschikt voor elke gelegenheid.

El Profesor (2012)
Deze show kan met 1 of 2 koppels worden gedanst. De kostuums zijn opvallend vanwege de “avant garde” stijl. De show kenmerkt zich door veel explosieve bewegingen en acrobatiek.

Otro Querer (2011)
3 koppel show van onze studententeam. Hierin zit alles wat kenmerkend is voor salsa: styling, spins, shines, sexy dames en stoere heren!

Todo (2011)
Klasieke, vrolijke salsa show die elegantie uitstraalt. Connectie staat centraal in deze show: met elkaar en met het publiek. Deze show is opgedragen aan al haar trouwe volgers en organisatoren die haar de afgelopen jaren hebben geboekt. De show eindigt met een spectaculaire salto van Femke.

La Mania (2010)
In deze show wordt salsa met moderne dans gemengd. Samen met Percy Kruythoff’s Outreach project is deze show ook omgetoverd naar een mini theater voorstelling. Indrukwekkend om naar te kijken!

Agonia (2009)
Een gevoelig nummer wat over verdriet in het leven gaat. De tekst van het nummer wordt in de dans uitgebeeld.

Acere Ko (2008)
Een show die zeker een glimlach op je gezicht zal toveren. Vrolijkheid en humor staan centraal in deze show. Just have fun! Strakke bewegingen afgewisseld met flitsende figuren. Met deze show is Femke Nederlands kampioen in 2008 geworden.

Quedate (2008)
Romantische show. Het was erg spannend om deze show te maken aangezien dit toendertijd nog niet was geprobeerd in Nederland. Deze show werd uiteindelijk een groot succes! Deze show heeft mensen (die vooral fan zijn van Marc Anthony en de Spaanse tekst verstaan)  geraakt en zelfs tot tranen geroerd.

Guarachera (2007)
Snelheid, kracht en nog eens snelheid. Guarachera is met zekerheid het snelste nummer waar Femke een show op heeft gemaakt! Ook vanwege de sjieke “glitter & glamour” kleding valt deze show op. Hiermee heeft ze diverse wedstrijden gewonnen. In 2007 heeft ze deze show op het EK en WK uitgevoerd met goed resultaat.

Malambo (2006)
In deze show komen techniek, muzikaliteit en connectie het beste tot uiting. Met deze show heeft ze verschillende prijzen gewonnen.

Dorothy & the Scarecrow (2006)
Show gebaseerd op de film The Wizard of Oz. Femke is Dorothy die onderweg de Vogelverschrikker tegenkomt. Er ontstaat een hechte vriendeschap tussen de twee. Dit verhaal wordt prachtig uitgebeeld op muziek met alle kleine details die bij de 2 karakters horen.